Óraállások jelentése

Tisztelt Ügyfeleink!

A TiszaSzolg 2004 Kft-nél a fogyasztóinknak lehetőségük van a melegvizes mellékvízmérő fogyasztási értékeinek a rendszeres jelentésére.

 

  

Óratípusok óraállások leolvasásához

Hogyan kell vízmérőt olvasni?

A számkijelzős vízórán a mérőállás közvetlenül leolvasható. A leolvasás megkönnyítése miatt előfordul, hogy az utolsó négyzet nagyobb. Ebben az esetben a nagyobb négyzetben lévő számot is le kell olvasni, mert ez a szám is "egész" m3-t jelent! Nem számkijelzős mérő esetén a kismutatók jelzik az egész m3 alatti fogyasztást. Ezek leolvasása nem szükséges!
A mérők gyári száma megtalálható a számlapon a négyzetek felett vagy a mérő külső fémgyűrűjén.

Hitelesség, hitelesítés

Az 1991. évi XLV. számú mérésügyi törvény szerint a vízmérők a kötelező hitelesítésű mérőeszközök körébe tartoznak, forgalomba kerülésük előtti első, kötelező hitelesítésüket a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) - korábban Országos Mérésügyi Hivatal (OMH) - végzi el. Az MKEH a hitelesítési eljárás során a mérőt tanúsító jellel látja el, amely tartalmazza a hitelesítés évét. A mellékvízmérők hitelességi ideje 8 év, ezért azokat a hitelesítés évétől számított nyolcadik évben cserélni, vagy újrahitelesíteni szükséges.
A mellékvízmérők hitelességéről mindig a tulajdonosnak kell gondoskodni. A mellékvízmérők hitelességének lejárati időpontjáról a szolgáltató minden esetben tájékoztatja a felhasználót.

Óraállások bejelentése

A TiszaSzolg 2004 Kft-nél a fogyasztóinknak lehetőségük van a melegvizes mellékvízmérő fogyasztási értékeinek a rendszeres jelentésére, melyet megtehetnek ügyfélszolgálatunk nyitvatartási ideje alatt személyesen vagy a (49) 544-323 telefonszámon, továbbá a távfűtés diszpécserszolgálatán minden nap 0-tól 24 óráig a (49) 341-627 (üzenetrögzítős telefon) telefonszámon.

Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje:

Hétfő: 7:00-tól 14:45-ig
Kedd: az ügyfélfogadás szünetel
Szerda: 7:00-tól 19:00-ig
Csütörtök: az ügyfélfogadás szünetel
Péntek: az ügyfélfogadás szünetel